A megye legjelentősebb felnőtt jégkorong sikerét aratta a szarvasi jégkorongcsapat

2021.ápr.15.

Békés megye legjelentősebb felnőtt jégkorong sikerét aratta a szarvasi 3×3-as jégkorongcsapat, amely kategóriájában bejutott az országos bajnokság négyes döntőjébe, ahol bronzérmet szerzett. A Final Four-nak szombaton az Óbudai Hoki Akadémia adott otthont Budapesten, a Szarvasi Jégkorong SE felnőtt csapata mellett a Csabai Farkasok és két Nyugat-magyarországi együttes küzdött meg a helyezésekért.

A fináléba jutásért a három csoport első két helyezettje vívott középdöntőt. A győztesek mellett a legtöbb gólt ütő vesztesként, a békéscsabaiakat is magukkal vitték a szarvasiak a legjobbak közé. Az egyik elődöntőben a megyeszékhelyiek a Nyugati csoport második helyezettjével, a Soproni Jégtörőkkel csaptak össze. Az elején alaposan ráijesztettek a profikat is soraikban tudó riválisra, amely csak 4:0-lás hátrányban ébredt, de végül 27:10-re győzött.

A másik ágon a Szarvasi Jégkorong SE a későbbi bajnok Szombathelyi Pingvinek csapatával meccselt, amely még svájci U20-as válogatott játékost is szerepeltetett. A helyi gárda igyekezett helytállni, de inkább a bronzmeccsre tartalékolt, így a vasiak 32:11-re nyertek, a döntőben pedig a Sopront is legyőzték 15:14-re.

A viharsarki bronzmérkőzés ezúttal nem tartogatott ennyi izgalmat, bár a Farkasok csapata két harmadon keresztül megnehezítették a szarvasiak dolgát, végül azonban 22:9-re a Szarvas együttese nyert.

Már a döntőbe jutást is óriási sikerként élte meg a csapat, az éremszerzés hab a tortán.
Csapatunk magja hosszú ideje együtt játszik, de ahonnan indultunk – akár a kezdeteket, akár az évet illetően – az idáig vezető úton jelentős fejlődésen mentünk keresztül. Idén is fokozatosan javultunk és nőttünk fel az aktuális feladatokhoz, a döntőre pedig már egy összeszokott csapattal mentünk. Külön büszkeséggel tölti az egyesületet, hogy két utánpótlásból feljövő játékos már a felnőttek között játszhatott és a legjobbak között volt, vagyis a saját utánpótlás is kezd beérni.

A jégkorongozók bajnoki idénye ezzel le is zárult, a szárazföldi alapozó munka rajtjáig a játékosok szabadságot kapnak, illetve a nyári sportágaiknak hódolhatnak.

A szarvasi csapat névsora: Ardai Péter, Bárkai Zsolt, Besenczy Zoltán, Domján Balázs, Farkas Tamás, Gruner Benedek, Kohut Pál, Kohút Szabolcs, Patay István, Patkós Richárd, Opavszki Mihály, Kozák Attila, Gergely Dániel. Játékos-edző: Kohut Pál.