Megkezdődött a szezon

2021.febr.28.

Vasárnap Békéscsabán a Csaba Pajtában volt az idény első hivatalos bajnoki mérkőzése, U12 3×3-as korosztályban.

A bajnoki mérkőzésre a rendező egyesületen kívül még három csapatot írt ki a Jégkorong Szövetség Verseny Bírósága a Kiskőröst, Makót és a minket. A mérkőzések játékideje 2×18 perc ilyenkor, hivatalos bíró vezetésével, egy percenként sorcserével. Eredményt nem hirdetnek, a versenyhelyzet megszokása és a játék megszerettetése a cél még ebben a korosztályban.

Első meccsünk a hazai Csabai Farkasok ellen volt. Együttesünk kicsit félszegen kezdte a játékot, feltűnő volt a korcsolyázás közötti különbség a Farkasokhoz képest, csak pár játékosunk tudta felvenni a csabaiak sebességet. A második félidőre már sikerült feljavulnunk és a lámpaláz is elmúlt, így már több gólt is ütnünk.

Második mérkőzésünket a makóiak ellen játszottuk, akik ellen már bátrabb játékkal sikerül egy kiegyenlített mecset hozni. A szurkolók örömére nagyiramú, sokpasszos és gólokban gazdag mecset tudtunk játszani.

Harmadik egyben az utolsó mérkőzésünk a Kiskőrös ellen zajlott, akik a bajnokság egyik legerősebb csapata, akiket egy amerikai és egy Svédországban négy évig légióskodó edző kisért el. Sajnos hiába volt a nagy akarat a nagyobb tudású kiskőrösiek olyan iramot diktáltak, amit mi csak néha tudtunk átvenni. A kapusunk hiába védett nagyon jól ez is kevésnek bizonyult mivel, elöl csak gólhelyzetekig jutottunk.

Gratulálunk a szarvasi csapatnak az első bajnoki szerepléshez, ahol mindenki a maximumát nyútotta.

 A Szarvasi Jégkorong SE tagjai:

Kapus: Petrovics Soma

  1. sor: Kepenyes-Darida Zoé; Tóth Iringó; Kohut Villő
  2. sor: Csengődi Péter Keve; Cziglédszky Barnabás; Bencze Hunor
  3. sor: Patay Panna; Bánfi Péter; Csícsely Sára